luni, 7 mai 2007

Job-uri la moda!!!

Azi nu mai e valabila zicala "Spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti!". Asta deoarece oamenii sunt judecati dupa functia care precede numele, dupa notorietate. Mainile se strang mai des si zambetele sunt mai largi daca esti director la o companie internationala, o corporatie celebra.
Daca pana acum cativa ani era o concurenta acerba la Facultatile de Drept, la Medicina, astazi sa fii avocat sau doctor e ceva banal. Sunt alte profesii nou aparute, care odata imprimate pe o carte de vizita, fac din persoana respectiva o celebritate.
Daca vreti sa fiti in trend, pregatiti-va pentru job-uri ca:consultanti pentru timpul liber, lingvisti computationali, consultanti in vederea pensionarii, arheologi subacvatici. Suna ciudat, dar tendinta populatiei este de a apela la oameni foarte bine pregatiti din domenii cat mai ciudate, care tin, de obicei, de petrecerea timpului liber.
Remuneratia va fi pe masura, caci cui nu-i place sa aiba in apropiere o persoana "stie-tot", la dispozitia sa oricand?Nu fiti suspiciosi: persoanele pe care le veti angaja vor sti la fel de bine sa va invete sa inotati cu delfinii sau sa va maseze principalele grupe de muschi "stresati".
Ce meserii erau la moda in trecut?
Nu doar la moda, dar si banoase erau meseriile de ceasornicar, cizmar. Astazi, prea putini sunt cei care-si mai fac incaltaminte la comanda sau isi repara ceasurile .
O meserie cu o denumire ciudata , mestesugul ceaprazariei, presupune confectionarea chipiuri pentru militari, pentru uniformele elevilor, pentru CFR-isti, sepci pentru motociclisti.
Astazi, cu siguranta putini sunt cei intersati de confectionarea palariilor. PR-ul este la moda, de ce nu fim in trend?

Un comentariu:

Anonim spunea...

:)))))))